بيبو حول العالم
هل ترغب.زئرنا الكريم الانضمامالينا وتستمتع معنا بكل ماهو جديد وحصرى كما يمكنك ان تحتل رتبة عالية معنا بالمنتدى كما يمكنك ان تصبح مشرف للقسم الذى تريد ان تنتمى اليه
بيبو حول العالم
هل ترغب.زئرنا الكريم الانضمامالينا وتستمتع معنا بكل ماهو جديد وحصرى كما يمكنك ان تحتل رتبة عالية معنا بالمنتدى كما يمكنك ان تصبح مشرف للقسم الذى تريد ان تنتمى اليه
بيبو حول العالم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


أحدث منتدى لكل ماتريد واكتـر
 
الرئيسيةشات ميوزكأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» حصريا جميع حلقات كارتون الفواكة الرائع - نسخ اصلية بجودة عالية - روابط مباشرة
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 1:48 pm من طرف admin

» حصريا فيلم الانيماشن الاكشن G-Force نسخه DVDRip بمساحة 265 ميجا مترجم
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 1:43 pm من طرف admin

» حصريا جميع حلقات كارتون مازنجر زد - نسخ اصلية بجودة نادرة - مدبلج للعربية - روابط مباشرة
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 1:33 pm من طرف admin

» جميع حلقات المسلسل الكارتونى الشهير كابتن ماجد - الموسم الاول,,مدبلج بالعربية ,,على اكثر من سيرفر
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 1:27 pm من طرف admin

» بانفراد تام النسخه ال TS لثالث البوكس اوفيس فيلم الانيماشن الكوميدي الرهيب Alvin and the Chipmunks 2 2009 مترجم وعلي اكثر من سيرفر
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 1:22 pm من طرف admin

» حصرياً مسلسل الكارتون الرائع - المحقق كونان - الموسم الثالث كامل - 45 حلقة - مدبلج للعربيه
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 1:15 pm من طرف admin

» حصريا باتش الدورى المصرى و الفرق المصرية لفيفا 2010 على اكتر من سيرفر
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 1:00 pm من طرف admin

» حصريا النسخة Full Rip من ساحرة العاب كرة القدم Pro Evolution Soccer 2010 بمساحة 1.8 جيجا فقط
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 12:49 pm من طرف admin

» حصريا لعبة الاكشن الخرافية Call of Duty 5: World at War FullRip SkullPtura بمساحة 2.4 جيجا
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالثلاثاء يناير 05, 2010 12:40 pm من طرف admin

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى

 

 أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
Admin
admin


عدد المساهمات : 110
نقاط : 352
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 26/12/2009
العمر : 32
الموقع : دولة بيبو مان العظمى(منتدى بيبو حول العالم)

أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد Empty
مُساهمةموضوع: أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد   أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد I_icon_minitimeالأحد ديسمبر 27, 2009 3:34 pm

كل سنة وإنتم طيبين.. كلها كام يوم وييجي العيد،

وأكيد الفترة دي بيحلى فيها تجمع الأسرة والعيلة في البيت لعمل الكعك والبسكويت والغُريبة والبيتي فور، وغيرها من الحلويات الجميلة اللي بتميز الأيام الجميلة دي، واللي الواحد بيستناها من السنة للسنة..
كحك العيد بالبيكنج بودر
المقادير‏:
• 1‏ كيلو دقيق‏ (8 أكواب متوسطة دقيق منخول‏)
• 3‏ أكواب زبد‏
• 1‏ كوب لبن‏
• ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ‏ذرة ملح‏
• 2‏ ملعقة صغيرة ريحة كحك
• 2‏ ملعقة كبيرة سمسم محمص

للحشو‏:
عجمية أو ملبن
مكسرات محمصة ومجروشة‏ (‏بندق-‏ عين الجمل‏)‏

الطريقة‏:‏

1. اضربي الزبدة بالمضرب الكهربائي أو في العجان لغاية ما تنعم وبعدين حطي اللبن واستمري في الخفق لغاية ما تلاقي الخليط متجانس‏.‏
. حطي ‏6‏ كوبايات دقيق في طبق العجن وضيفي لهم البيكنج بودر والملح ورشي فوقهم السمسم وريحة الكعك‏.‏

3. ‏‏صبي فوقهم اللبن بس بالتدريج واعجني ده كله مع بعض لغاية ما تلاقي العجينة مابتلزقش في إيدك وتكون سهلة التشكيل ولو حسيتِ إن العجينة محتاجة شوية دقيق حطي باقي الدقيق بس خلي بالك بالتدريج‏.‏

4. قطعي العجينة كور صغيرة وافرديها على إيدك وانقشيها بالمنقاش بس تراعي إنك ماتضغطيش على الكحكاية بإيدك.

5. دي كانت طريقة الكحك السادة لو عاوزة الكحك محشي قومي بنفس الخطوات اللي فاتت بس قبل ما تنقشي خدي كورة من العجين واحشيها باللي إنتِ عاوزاه سواء ملبن أو عجمية.

6. رصي الكحك في صاجات بعد دهن الصاج بالسمنة وراعي إنك تسيبي مسافة بين كل واحدة والتانية، وسخني الفرن واظبطيه على درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي الصاج الفرن لغاية ما الكحك يتحول للون الدهبي.

7. شيليه من الصاجات وسيبيه لغاية لما يبرد ورصيه في علب ورشيه بالسكر البودرة لما تيجي تقدميه‏.‏


طريقة عمل البسكويت



البسكويت بالذات كذا نوع، فيه اللي بالنشادر واللي بجوز الهند واللي بالقرفة واللي واللي.. وعلشان كده احنا اخترنا لك كام نوع سهلين في العمايل.


بسكويت النشادر

المقادير:
• كيلو دقيق منخول
• كوباية سمن
• 2 1/ 2 كوباية سكر بودرة
5 بيضات
• كوباية لبن
• ملعقة كبيرة نشادر
• فانيليا.

الطريقة:

1. اضربي السمن مع السكر لغاية الخليط ما يبقى زي الكريمة.

2. اضربي البيض مع الفانيليا كويس لغاية ما الخليط يبقى غليظ وبعدين ضيفي السكر والسمن للخليط مع الاستمرار في الخفق لغاية ما يتجانس.

3. تذاب النشادر في نصف كوباية لبن وضيفيه للخليط السابق.

4. ضيفي الدقيق بالتدريج بالتبادل مع اللبن لغاية ما تلاقي العجينة سهلة في التشكيل.

5. تشكل العجينة حسب الرغبة إما بماكينة البسكويت أو تقطع بالقطاعة، ثم ترص الوحدات في صاجات مدهونة بالزيت على مسافات متباعدة علشان مايلزقش.

6. اظبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة ولما يسخن حطي الصاجات في الفرن.

7. ارفعي البسكويت من الصاجات وسيبيه لغاية ما يبرد خالص وبعدين رصيه في علبة.

ملحوظة: لو عاوزة يبقى بطعم القرفة أو البرتقال ضيفي للعجينة ملعقتين قرفة أو كوباية عصير برتقال.

بسكويت جوز الهند

المقادير:

2 كوباية دقيق
• 4/3 كوباية زبدة
• 1/2 كوباية سكر بودرة ‏
• 1‏ بيضة
• ‏ فانيليا
• ‏1‏ صفار بيضة‏
• ‏ كوب جوز هند ناعم‏
• ‏ذرة ملح‏
• 1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ‏2‏ ملعقة كبيرة لبن حسب الحاجة‏

لدهان الوجه‏:‏
بيضة مخفوقة مع فانيليا‏.‏

الطريقة‏:‏
1. اضربي الزبدة مع السكر لغاية ما تبقى زي الكريمة‏.‏

2. اضربي البيضة وصفار البيضة بالشوكة وضيفيهم للخليط السابق‏.

3. اخلطي الدقيق مع البيكنج بودر والملح وجوز الهند وحطي الخليط ده على المقدار السابق واعجنيهم لغاية ما العجينة تبقى سهلة ويمكن تشكيلها‏.‏

4. ممكن إنك تحطي 2‏ ملعقة كبيرة من اللبن إذا كانت العجينة يابسة (ناشفة وإنت مش عارفة تشكليها).‏.‏


. ممكن إنك تشكلي العجينة حسب ما إنت عايزة إما بماكينة البسكويت أو بالقطاعة‏.‏

6. ‏رصي قطع البسكويت في صينية على مسافات متباعدة ويدهن الوجه بالبيضة المخفوقة مع الفانيليا‏ وسخني الفرن في درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي البسكويت ‏واتركيه لغاية ما لونه يبقى دهبي.

7. شيليه من الصاج وهو سخن وسيبيه لغاية ما يبرد ورصيه في علب.

وبالهنا والشفا

الغريبة


المقادير‏:
• 1‏ كيلو دقيق ‏(8‏ أكواب متوسطة‏)
• 3‏ أكواب زبد‏
• 1‏ كوب سكر بودرة‏
• بياض بيضة
• فانيليا
• ذرة ملح‏
• أنصاف لوز للتجميل

الطريقة‏:‏

1. انخلي الدقيق واضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي لغاية ما ينعم الخليط ويبقى مثل الكريمة.

2. اضربي بياض البيضة مع الفانيليا بالشوكة وضيفيه للخليط السابق مع الاستمرار في الخفق‏.

3. حطي الدقيق بالتدريج واعجني المقدار لغاية ما العجينة تبقى ناعمة (ماتكونش بتلزق في إيدك)‏.

4. سخني الفرن وبعدين شكلي العجينة علي هيئة كرات صغيرة بحجم البندقة الكبيرة واغرزي فيها نص لوزة وبرضه تراعي إنك ماتضغطيش عليها بإيدك‏.‏

5. ادهني الصاج بالسمنة ورصي فيه الغريبة واظبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما تستوي، بس خلي بالك إن لونها مايتغيرش يفضل زي ما هو سكري فاتح‏.‏

6. شيليها من الصاجات أول ما تخرج من الفرن بس بالراحة لأن الغريبة ناعمة‏.‏

7. لما تبرد كويس رصيها في علب التقديم‏.‏

وبالهنا والشفا

البيتي فور

المقادير:
• 3كوبايات دقيق
• 1/2 كوباية زبدة
• 1/2كوب مربى مشمش
• 1/2كوب فستق مطحون للتجميل
• 1 بيضة
• 4/3كوب سكر ناعم
• ذرة ملح
• 1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ملعقة صغيرة فانيليا

الطريقة:

1. اضربي الزبدة مع السكر بالمضرب الكهربائي لغاية ما تبقى ناعمة مثل الكريمة، ثم ضيفي إليها البيضة.


2. ضيفي الدقيق إلى البيكنج بودر والملح وضيفيهم إلى الخليط السابق بالتدريج ومع التقليب المستمر لغاية ما تبقى العجينة سهلة التشكيل.

3. تشكل العجينة بماكينة البيتي فور أو بقمع موضوع في كيس قماش، ممكن إنك تشكليها زي ما إنت عايزة على شكل وردة أو كورة صغيرة ثم رصيها في صينية تيفال.

4. سخني الفرن على درجة حرارة متوسطة ثم دخلي البيتي فور لمدة ربع ساعة.

5. خرجيه من الفرن واتركيه لغاية ما يبرد.

6. للتجميل ادهني طرف البيتي فور بمربى مشمش ورشي فوقه فستق مطحون.

ملحوظة: لما تعمليه بالشكولاتة شيلي مقدار 1 1/2 ملعقة دقيق ويوضع بدلا منها بودرة كاكاو.

وبالهنا والشفا

وبكده يكون خِلص عددنا النهاردة.. يارب يكون عجبكم


وكل سنة وإنتم طيبين..
__________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://pepomannew.ahlamontada.com
 
أشهر طرق لعمل كحك وبسكويت العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حصريا تحميل قيلم العيد ابقى كلمنى
» ملف كامل لعمل جميع السلطات بجميع انوعها

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بيبو حول العالم :: قسم للبنات فقط :: قسم طرق تحضير الطعام والحلويات-
انتقل الى: